A Wingwave módszer

A Wingwave egy rendkívül hatékony teljesítmény és érzelmi coaching technika, melyet 2001-ben Németországban fejlesztettek ki. A módszer a NLP (Neurolingvisztikus programozás) alapjain nyugszik és a kognitív viselkedésterápiával kombinálva egyedülálló megközelítést nyújt az érzelmi és mentális stressz kezelésére. A kineziológiából ismert izomteszteléssel éri el a stresszforrást, az érzelmi blokkok beazonosítását majd oldását.

Rövid időn belül eredményes módszer

A Wingwave coaching erőssége abban rejlik, hogy gyors és hatékony. Azok az emberek, akiknek nincs idejük vagy nem akarnak hosszú hónapokat tölteni terápiával, nagy hasznát vehetik ennek a módszernek. A Wingwave módszerrel már akár az első 1,5 órás könnyed beszélgetést követően gyors és látványos eredményekre tehetünk szert.

Mi történik a Wingwave coaching ülés alatt?

A technika az izomteszteléssel feltárt érzelmi stressz csökkentése érdekében éber állapotban hoz létre, (REM, azaz Rapid Eye Movement), gyors szemmozgásos szakaszokat,melyeket mi emberek egyébként csak az éjszakai álom alatt élünk át. A kliens szemmozgással követi a coach kézmozgását és közben hangosan elismétli a már kiválasztott érzelmi minőségek körülírását.  Ezek a stimulánsok teszik lehetővé az éber állapotú REM-szakaszokat, amelyek segítenek az agynak, hogy jobban feldolgozza és feldolgozva elengedje az érzelmi stresszt. Ezáltal oldhatóvá válnak a rossz emlékek, a stressz, a hiedelmek, az ezekhez társított negatív érzelmek. Az oldás után ezek semlegessé, majd pozitívvá válnak. Azáltal, hogy lerakjuk ezeket a régóta magunkkal cipelt terheket, rossz érzéseket, jelentősen javul a pszichés, mentális állapot, az érzelmi stabilitás, a kliens jellemzően energikusabbá válik, fokozódik a kreativitása és a teljesítménye.

Alkalmazási területek – sport, üzlet, egészségügy

A módszer számos területen alkalmazható, beleértve az egészségügyet, a sportot és az üzleti életet is. 

Az egészségügyben a módszert gyakran használják alvászavarok, illetve krónikus fájdalom kezelésére. Fontos azonban kiemelni, hogy a Wingwave nem pszichoterápia, annak kiváltására nem alkalmas. A technika alapvetően egészséges pszichéjű emberek elakadásait, tudat alatti blokkjait képes kezelni, oldani. Nem helyettesíti az orvosi diagnózist, a pszichiáter által előírt kezelést, gyógyszeres terápiát.

A sportolók többnyire azzal a céllal fordulnak a Wingwave módszerhez, hogy javítsák a teljesítményüket, és jobban kezeljék az élsporttal járó stresszt.

Az üzleti életben a Wingwave technikát leggyakrabban előadások, prezentációk, interjúk előtti lámpaláz, a stressz és az idegesség csökkentésére, valamint a hatékonyabb kommunikáció elősegítésére, érzelmi blokkok feloldására használják. Az üzleti életben a stressz kezelése kulcsfontosságú, és a metódus nagyszerű lehetőséget kínál ennek megvalósítására.

A Wingwave népszerűsége folyamatosan növekszik, több ezer coach használja a világ több, mint 30 országában. Eredményessége rövid időn belül érezhető, érzékelhető, rendszerint mind a kliens, mind a környezete számára. Az emberek gyorsan észreveszik az érzelmi stressz csökkenését, amelynek köszönhetően javul a koncentrációjuk, ritkábban és kevésbé lesznek idegesek és pihentetőbbé válik az alvásuk is.

Az érzelmi stressz kezelésének fontossága

Az érzelmi stressz kezelése kulcsfontosságú az egészséges életmód és egy boldogabb élet szempontjából. Az érzelmi stressz hatással van az egészségre, hosszú távon olyan súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, mint pl. magas vérnyomás, szívbetegségek, pszichoszomatikus és mentális betegségek. Az érzelmi stressz kezelése elősegíti az egészség javulását, a jobb közérzetet, az életminőség javítását és az élet boldogabbá tételét.

Hogyan válasszunk Wingwave coachot?

Annak érdekében, hogy a Wingwave coaching hatékony legyen, kiemelkedően fontos a jó együttműködés és egymásra hangoltság a kliens és a coach között. A coach segít a kliensnek az érzelmi stressz azonosításában és végigvezeti a folyamaton, megoldásokat találni arra, hogyan lehet az érzelmeket kezelni és leküzdeni. Mindez csak abban az esetben valósul meg, ha a kliensnek nyitott a változásra, és elkötelezett az érzelmi stressz kezelésének folyamatában.

Fontos, hogy a találkozók alkalmával az érintett szakadjon ki a megszokott környezetéből, egy számára semleges helyen vegye kezdetét a közös munka. Önmagunkon dolgozni bizony munka, de az egyik, ha nem a legkifizetődőbb mind közül. Mivel az izomteszt fizikai kontaktust igényel, így a találkozók kizárólag személyesen valósíthatók meg.

Összességében, a Wingwave technika hatékony és gyors megoldást kínál az érzelmi stressz kezelésére. Bár nem alkalmas minden probléma megoldására, számos pozitív hatást mutatott azoknál az embereknél, akik használták. A kliens és a coach együttműködése kulcsfontosságú a sikeres eredmények elérésében, és az érzelmi stressz kezelése fontos az egészség és a boldog élet szempontjából.

Egyetlen klinikailag igazolt, kutatásokon alapuló coaching módszer

Ha úgy érzed, hogy az érzelmi stressz negatív hatással van az életedre, mindenképp érdemes kipróbálnod a Wingwave technikát. Fontos azonban, hogy a módszert csak képzett coachok alkalmazhatják, akik értenek az érzelmi stressz kezeléséhez, és képesek megbirkózni a különböző problémákkal. A Wingwave DIN EN ISO 9001 alapján minősített technika, melynek eredményességét számos kutatás bizonyítja. A Wingwave coaching egy védett eljárás. A módszer a következő eljárásokra épül.

• bilaterális hemiszférastimuláció: Az éber állapotban létrehozott REM-szakaszok (Rapid Eye Movement = gyors szemmozgások), auditív vagy taktilis bal-jobb impulzusok.

• neurolingvisztikus coaching: A nyelvet, mint az agyműködésnek megfelelő coaching-iránytűt használjuk a célhoz vezető úton.

• kineziológia: Az izomteszt, mellyel feltárjuk és lehetővé tesszük az optimális coaching-folyamat célzott tervezését és az elért eredmények visszaellenőrzését.

Egészséges élethez elengedhetetlen

Az érzelmi stressz kezelése elengedhetetlen ahhoz, hogy boldog és egészséges életet éljünk. A Wingwave eljárás ehhez egy hatékony és gyors megoldást kínál, és hozzájárul az életminőség javításához. Ha úgy érzed, hogy az érzelmi stressz negatívan hat az életedre, érdemes kipróbálnod a Wingwave módszert, és megtapasztalni az élet pozitív változásait.

Tedd meg az első lépést a változás felé. Küldj üzenetet, vagy hívj és egyeztessünk időpontot.

 
Oldottan.hu logo
Wingwave módszer a gyakorlatban