Bölcsödei, óvodai beszoktatás…

Bölcsödei, óvodai beszoktatás és munkába állas, naná, hogy mind egy időben!

Kedves Szülőtársak! Kedves Anyukák!

A bölcsöde- vagy ovikezdés fontos mérföldkő mind a kisgyermek, mind pedig a szülők életében. Az új környezet, az ismeretlentől való félelem, a leválás és a változások gyakran okozhatnak stresszt és kihívásokat a szülők számára. A beszoktatás és munkába állás egy ideális világban átmenet lenne, hiszen mind a kisgyermek, mind a szülők szempontjából rengeteg változással, alkalmazkodással, elengedéssel járó időszak ez. Ráadásul sok esetben rendkívül megterhelő, stresszben és elvárásokban bővelkedő időszak ez minden érintettnek.

Azonban ne aggódjatok, van hatékony eszköz, amely segíthet enyhíteni a stresszt és könnyebbé tenni ezt az átmeneti időszakot: a wingwave módszer! Mert a kulcs, hogy ha megtaláljátok a közös utat, akkor ez valóban csak átmenet.

🔸 Aggódsz, hogy vajon jó döntést hoztál-e? Jókor, jó helyre, jó pedagógusokra hagyod-e a gyermeked?

🔸 Mást mond a játszótéri anyuka, a te anyukád és közben neked is van egy megélésed?

🔸 Várnak már vissza a munkahelyedre sarokba szorítva érzed magad?

Ezek teljesen jogos kérdések, félelmek még akkor is, ha mindennek alaposan utánajártál, felkészültél.

Viszont az már egyáltalán nem mindegy, hogy állsz hozzá, mennyire hagyod, hogy a félelmeid befolyásoljanak…

És a kisgyermekek, minden rezgésedre érzékenyek, rezonálnak.

Értük, érted és a gördülékenyebb átmeneti időszakért kérlek szánj időt magadra!

Ha úgy érzed, hogy az új intézményben való kezdést fokozott stresszel és irreális elvárásokkal éled meg, ne habozz használni ezt a hatékony eszközt a könnyebb alkalmazkodás és a pozitívabb élmények elérése érdekében.

Nem kell egyedül harcolnod a stresszel! Engedd meg magadnak és gyermekednek is a lehetőséget a könnyebb átmenethez és boldogabb pillanatokhoz.

Ha többet szeretnél megtudni a wingwave módszerről, ne habozz megkeresni! Az életünk változó kihívásai mögött is rejlik a lehetőség a növekedésre és fejlődésre.