Szakítószilárdság

Avagy neked meddig éri meg húzni, feszíteni?

A szakítószilárdság fogalma talán fizikából ismerős lehet, de hogy jutott ez eszembe? Hogy tulajdonképpen lépten nyomon azt tapasztalom, hogy a stressz által saját magunk vagy épp a környezetünkben élők idegszálainak szakítószilárdságát teszteljük.

Az életünk során mindannyian szembesülünk stresszel, és bár ez egy természetes része a mindennapjainknak, néha túl sok lehet. Te meddig bírod a stresszt? Mikor jön el a pillanat, amikor már úgy érzed szinte az összeomlás szélén vagy? Semmiképp se várj eddig! Garantáltan nem éri meg.

A jó hír az, hogy számos hatékony módszer elérhető már, amellyel csökkenthető a stresszt. Az egészen egyszerű légzőgyakorlatoktól kezdve a meditáción át a tudományos bizonyítékokon alapuló coaching technikákig. Többek között a Wingwave is egy tudományos, kineziológiai alapokon nyugvó megközelítés, amely segíthet megtalálni az egyensúlyt és a mentális erőforrásokat a stressz elleni harcban.

A stressz sok formában megjelenhet az életünkben, legyen szó munkahelyi nyomásról, családi kötelezettségekről, személyes problémákról, vagy csak az önmagunknak és a másoknak való megfelelési kényszerről. Azok, akik túl hosszú ideig tartó stressznek vannak kitéve, hajlamosabbak rá, hogy a fizikai és mentális egészségük romoljon. De mielőtt az összeomlás szélére jutnánk, fontos felismerni a stressz jeleit és keresni olyan módszereket, amelyek segítenek a stressz kezelésében.

A stressznek számos fizikai, mentális és érzelmi jele lehet. Fontos tudni, hogy az egyén reakciója is egyedi lehet, és a  jelei változhatnak az idő folyamán. Stressz jele lehet számos fizikai tünet, mint a fejfájás, gyomorpanaszok, alvásproblémák, fáradékonyság, légzési nehézségek vagy a szaporább szívverés is. A fizikai tüneteken túl számos mentális tünetet is produkálhat a stressz, mint a szorongás, döntéshozatali nehézségek, pesszimizmus, memóriazavarok, de  jele lehet akár a feszültség, ingerlékenység is.

Ezen jelek nem mindenkinél jelentkeznek ugyanúgy, és az egyéni stressztűrés függvényében is változhatnak. Fontos azonban figyelni ezekre a jelekre, mivel hosszú távon a tartós stressz súlyos hatással lehet az egészségre és az életminőségre. Ha valamelyik fentebb említett jelet tapasztalod magadon, fontos lehet különféle módszerek után nézni, és szükség esetén szakember segítségét kérni. A megfelelő stresszkezelés segíthet annak csökkentésében és az egészséges életmód visszaállításában.

A módszer lehet a rendszeres testmozgás, kreatív tevékenységek is, de van amikor ezek önmagukban már nem elegendőek és nem bizonyulnak eredményesnek. Veled is előfordult már, hogy mindenkitől azt halottad, hogy ugyan, már engedd el? És a legtöbbször ez az, ami bármennyire is szeretnénk, egyedül,  segítség nélkül nem megy.

Na, ha eddig nem tetted volna, ez az a pont, amikor mindenképp érdemes megpróbálkoznod a Wingwave coachinggal.

A Wingwave egy olyan módszer, amely segít az embereknek felkutatni és kezelni a stresszt forrását. A technika arra összpontosít, hogy azonosítsa a stressz kiváltó okait és segítsen kezelésben.

A Wingwave Coaching nagy előnye, hogy gyorsan hatékony eredményeket hoz. A coaching folyamat segít az érzelmek feldolgozásában, az önbizalom növelésében és az általános jólét javításában. Azoknak, akik túl sok stressznek vannak kitéve, segíthet abban, hogy megtalálják a csökkentésének hatékony módjait, és megelőzzék az összeomlást.

De vajon meg akarjuk-e várni az összeomlás pillanatát, mielőtt segítséget kérünk? Az ideális az lenne, ha időben felismernénk a stresszt, és már a kezdeti jelekkel foglalkoznánk. A Wingwave coaching lehetőséget kínál arra, hogy a stresszt kezeljük, mielőtt az kritikussá válik, és megakadályozzuk az összeomlás kialakulását.

Tegyél te is a saját egészséged érdekében és én szívesen kísérlek ezen az úton.

Hívj fel és beszélgessünk kicsit, mielőtt időpontot egyeztetnénk, mert szerintem nagyon fontos, hogy érezzük, mennyire tudnánk együtt dolgozni a te nehézségeiden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük