Újévi fogadalmak buktatói

avagy egy idő után miért térünk mindig vissza a régi rutinhoz?

Az év első napjaiban sokan tele vannak lendülettel, motivációval, és nem utolsó sorban újévi fogadalmakkal… és kisebb vagy nagyobb eltökéltséggel a fogadalmak megvalósítására. A leggyakoribb célkitűzések közé tartoznak az életmódváltás, a sport és a fogyókúra.

Még mindig csak januárt írunk, de az ismerőseim körében végzett szerény közvéleménykutatásom alapján a legtöbben már nem is emlékeznek az újévi fogadalmukra, nemhogy még tartanák is azokat.

Vajon miért tapasztaljuk azt, hogy egy idő után a lendület elhalványul, és visszatérünk a régi szokásainkhoz? Ebben a blogposztban azt fejtegetem, mi állhat a háttérben, és bemutatom, hogyan segíthet a wingwave coaching az újévi fogadalmak hosszú távú megtartásában. Talán még nem késő!

Miért térünk mindig vissza a régi rutinunkhoz?

Az újévi fogadalmak megvalósítása gyakran kihívást jelent, és számos tényező játszik szerepet abban, hogy végül miért térünk vissza a régi rutinjainkhoz:

1. Szokások rabjai vagyunk: A régi rutinunk szorosan kapcsolódik a szokásainkhoz, megszokásainkhoz és környezetünkhöz. Ezek megváltoztatása hosszabb időt, erőfeszítést és nem utolsó sorban kitartást igényel.

2. Hosszú távú elkötelezettség hiánya: az újévi fogadalmak gyakran rövidtávú célokra összpontosítanak, és nem építik be az életmódváltást hosszú távú elkötelezettségbe.

3. Motiváció csökkenése: A kezdeti lendülettel ellentétben az idő előrehaladtával amotiváció hajlamos csökkenni, különösen akkor, ha az eredmények nem jönnek azonnal, és/vagy, ha a közvetlen környezetünk (család, barátok, kollégák) nem éppen támogató.

A probléma jellemzően rendszer szinten gyökerezik. A legtöbb esetben apró finomhangolási kísérletekkel, fellángolásokkal csak azt érjük el, hogy hosszabb távon még inkább kedvünket szegjük, a motivációnkat elveszítjük és az önbizalmunkon is csorba esik.

Mégis ilyen esetekben hogyan segíthet a wingwave coaching?

A wingwave coaching egy dinamikus és hatékony módszer, amely a személyes fejlődés és teljesítmény optimalizálására összpontosít. A coaching folyamatban a személy érzelmi blokkolásait dolgozzuk fel, ami hatással lehet a célkitűzései elérésére és hozzájárulhat életminősége javításához.

Hogyan segíthet a wingwave coaching az (újévi) fogadalmak megtartásában?

1. Érzelmi blokkok feloldása: A wingwave coaching során azokat az érzelmi blokkokat célozzuk meg, amelyek gátolhatják az új szokások kialakítását. A megoldásra összpontosítva segít a korlátozó hiedelmek és gondolatok leküzdésében.

2. Motiváció fenntartása: A coaching folyamat erősítheti motivációt azáltal, hogy segít azoknak az érzelmi szükségleteknek a felismerésében, amelyek az adott személythajtják a céljai elérésére.

3. Részletes cselekvési terv kidolgozása: A wingwave coaching segít olyan részletes cselekvési tervet kidolgozni, amelyek könnyebben integrálhatók a mindennapi rutinba, ezzel segítve az új szokások kialakítását.

4. Önismeret fejlesztése: A wingwave coaching segít beazonosítani és megérteni azokat a mechanizmusokat és szokásokat, amelyek visszatartanak a valódi változástól.

Az újévi fogadalmak hosszú távú életmódváltást is eredményezhetnek. Ez már csak rajtad áll, hogy valóban megvalósul-e. A wingwave coaching hatékony eszköz lehet a személyes fejlődés támogatásában és az új szokások kialakításában. Az érzelmi blokkok feloldása, a motiváció fenntartása és a cselekvési tervek kidolgozása mind olyan elemek, amelyek segíthetnek az újévi fogadalmak tartósabbá tételében, és a változás hosszú távú részévé tételében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük