VAKÁCIÓÓÓÓ! Na, de kinek???

szülő

Tegyél érte, magadért, hogy a vakáció neked szülőként is élmény legyen!

HURRÁ! – kiabálják a gyerekek. És nagyjából ezzel egy ütemben fogják a szülők a fejüket. Na jó, nem ekkor, hanem már sokkal előbb!

Egy biztos, hogy nyakunkon a nyári szünet.

Amennyire gyermekeink várják ezt a pillanatot, sokan gyakorló szülőként félve tekintünk az „igazi nyár” elé.

A hosszú szünet alatt a gyermekek elhelyezése, felügyelete, lefoglalása, táboroztatása nemcsak anyagilag egyre megterhelőbb, de rendkívüli logisztikai teendőkkel és feladatokkal jár minden szülőnek.

Az év közben sem unatkozó szülő sorstársaim a kicsengetéskor olyan problémákkal találják szembe magukat, amelyek messze túlmutatnak a már bejáratott normális hétköznapokon.

A munkahelyi stressz mellé beférkőzik mindennapjainkba egy újfajta aggódás.

  • Mi történhet az otthon hagyott gyermekünkkel?
  • Merre jár, kivel játszik, mit eszik, mit gyújt fel éppen? stb.

Saját tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen nyár végére sok szülő idegrendszere romokban hever. Alig várjuk, hogy újra elkezdődjön az iskola, szakkörök, edzések és vele együtt a mókuskerék.

Hiszem, hogy ez ebben a formában ez senkinek sem jó, vagy legalábbis nem a lehető legjobb. Ez biztos!

A nyári szünet és a szabadság a feltöltődésről kellene hogy szóljon a gyerekeknek, a szülőknek és a családoknak együtt is.

Saját egészségünk és a családi harmónia érdekében érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen módjai lehetnek a megnövekedett stressz levezetésének.

Ha úgy érzed kifogytál az általános, szinte unalomig ismételt és ajánlott furfangokból, módszerekből, tegyél egy próbát a Wingwave coachinggal.

Ahogy én is tapasztaltam, te is tapasztalni fogod, mennyivel könnyebb nyugodtan, minőségi időt tölteni gyerekeiddel, családoddal!

Vágjunk bele idén együtt, oldottan a nyári szünetbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük